Acquisitie / MBO /MBI

Er zijn verschillende fasen in de levenscyclus van een onderneming waarin de professionele ondersteuning van een partner in Commercial Finance u voordeel kan bieden:

Voorbeeld 1: U hebt de intentie een onderneming te verwerven om uw eigen bedrijfsactiviteiten te versterken en competitiever te maken. Dat kan niet met eigen middelen betaald worden en vergt een extra krediet van uw bank. Het is echter in uw belang de schuldgraad van uw bedrijf zo laag mogelijk te houden. Dankzij onze innoverende en op maat gemaakte Commercial Finance oplossingen op het gebied van acquisities kunt u over liquiditeiten beschikken zonder uw balansstructuur te bezwaren.

Voorbeeld 2: Voor de opvolging in uw onderneming heeft u binnen het management of daarbuiten de juiste partner gevonden. Ook hier biedt Commercial Finance mogelijkheden om uw liquiditeitspositie te optimaliseren gedurende het gehele proces van de management buy out.

In samenwerking met uw bank of een partner in “structured finance” helpen we u in de acquisitie van uw bedrijf. Daarbij bieden wij meer dan alleen liquiditeit. De dekking van oninbare vorderingen is steeds inbegrepen in deze dienstverlening.

Bij de voorbereiding van acquisities kunnen we bovendien verschillende bijkomende diensten overnemen, zoals de screening van de debiteurenportefeuille om “due diligence” te waarborgen.

In de acquisitiefinanciering werken wij ook samen met gerenommeerde Private Equity- en Accountantsbureaus.